SLUŽBENE STRANICE OPĆINE CERNIKSPORT  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sport
 

Pola stoljeća cerničkog nogometa

Više od pola stoljeća nogomet je u Cerniku prva i jedina registrirana grana sporta, koja, zahvaljujući mjesnom klubu „Mladost“, okuplja brojne gledatelje na prijateljske i prvenstvene utakmice.

Najveće uspjehe Mladostaši su postigli upravo posljednjih desetak godina. Trenutačno se naši nogometaši natječu u trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi, skupini istok. Kako se mijenjaju generacije igrača, tako se mijenja forma momčadi i plasman na prvenstvenoj ljestvici.

Malo mjesto, kao i svako drugo, teško može zadržati kvalitetnije igrače i oni, po nekom nepisanom pravilu, odlaze u druge jače i bogatije sredine. Uz bolje materijalne, stručne i infrastrukturne uvjete razvijaju se u klasne igrače. Najbolji primjer za to je Goran Vlaović, izdanak cerničke nogometne škole mladeži. Kao junior otišao je u prvoligašku momčad Osijek, razvio se u klasnog igrača i postao vrstan strijelac, nakon čega je prešao u zagrebački Dinamo gdje postaje dvostruki golgeter Prve lige i državni reprezentativac.

To mu je omogućilo odlazak u renomirane inozemne klubove. Vlaović je, kako je poznato, bio jedan od ključnih igrača sjajne generacije Vatrenih koji su postigli najveći uspjeh u nogometnoj povijesti Hrvatske osvajanjem trećeg mjesta na svijetu. Cernik, bliža i šira okolica, bezgranično su ponosni što je u njihovoj sredini poniknuo takav igrač svjetske vrijednosti.


Liga malog nogometa Općine Cernik

Na inicijativu malonogometnih ekipa sela naše Općine već nekoliko godina organizira se Liga malog nogometa pod pokroviteljstvom Općine Cernik. Spomenuta liga veliki je doprinos bogatijem sportskom životu na cjelokupnom području Općine.

Nakon nekoliko godina kontinuiranog igranja Lige malog nogometa, možemo zaključiti kako je sama liga uvelike opravdala svoje postojanje jer ju iz godine u godinu prati sve veći broj gledatelja.

 
 

NOGOMETNI KLUB "MLADOST" CERNIK


Nogometni Klub "Mladost" Cernik
Svetog Roka 2
35404 Cernik
tel/fax: 035-369-215
Osnovan: 1948. godine
Igralište: Nogometni stadion Cernik, Rokova ulica
Kapacitet gledatelja: 1000
Trener: Dinko Terzić
Liga: 3. HNL - istok

 

 
 
 
 
 
webmaster
Copyright © 2012 Općina Cernik, designed by "SINTAGMA"